RocarDesign

povestea autobuzelor romanesti


RocarDesign

... despre proiect

Ilustratii tehnice si vehicule istorice


Unul din argumentele acestui site este simpatia autorului pentru vehicule, si în special pentru autobuze, încă din copilarie.
Această pasiune a fost îmbogatită si sustinută în timp de cunostinte tehnice si de aptitudini în reprezentarea grafică.

Despre ilustratiile tehnice


Tehnica de lucru:
creion si stilou trăgător in tus, creioane colorate si ulterior prelucrări pe calculator.

Restaurarea grafica de vehicule istorice


Evolutia tehnologică si schimbările economice lasă amprente asupra designului diferitelor generatii de vehicule pe care le-am intalnit in peisajul cotidian. Uitarea si poate chiar ignoranta lasă aproape pierdută imaginea unor vehicule care pe multi ne-au insotit in copilarie sau în anii trecuti ai vietii noastre. Altele fac parte deja dintr-o istorie aproape necunoscută. Restaurarea grafică poate fi o ultimă sansă de a le revedea sau de a le cunoaste.

Povestea autobuzelor romanesti


Proiectul de restaurare grafică a unor vehicule, si în special a modelelor de autobuze, troleibuze sau microbuze produse sau care au circulat in Romania, e o materializare a celor două fundamente.

Obiectivul restaurării grafice a unor vehicule din istoria recenta a intalnit în cateva situatii fericite domeniul arheologiei industriale, atunci cand dimensiunile si detaliile constructive erau deja necunoscute din cauza lipsei de documente si documentatii.
O sursa importanta de informatii au fost si raman cele doua forumuri consacrate - in special prin postarile catorva autori foarte competenti, cărora le multumesc pe această cale.
In cele mai multe cazuri insa - dimensiunile au fost determinate pur si simplu prin masurare.